Emotii de mama

“Un copil este ceva ce vei purta in tine timp de noua luni, in bratele tale timp de trei ani si in inima ta pana in ziua in care vei muri.”

14 februarie … Retraiesc aceasta zi cu aceleasi emotii in suflet ca in urma cu doi ani, momentul in care i-am zarit chipul frumos pentru prima data, ca atunci cand mi-am tinut piciul in brate pentru intaia oara, ca atunci cand au aparut primele emotii de mama.

Iata cum au zburat zilele, saptamanile, lunile si chiar anii, si am ajuns aici, in fata celor 2 ani de bucurii, 24 luni minunate. Cei mai frumosi ani din viata mea! Ma cuprinde o dulce nostalgie, dar in acelasi timp si teama, atunci cand ma gandesc cat de repede a trecut timpul.

BebelusStau si ma-ntreb cand si cum au trecut acesti doi anisori. Imi amintesc cum am aflat vestea ca sunt insarcinata, ca vom fi parinti. Imi amintesc cum nu am putut inchide ochii intreaga noapte de emotie si griji, grija ca nu suntem pregatiti pentru a fi parinti, nu suntem pregatiti pentru a creste un copilas. Credeam ca voi fi complet cu capu’n nori si nu ma vedeam inca mama. Desi cred ca fiecareia dintre noi i-au trecut prin minte astfel de ganduri pe perioada sarcinii. Si totusi, grijile s-au risipit repede si au dat navala sentimentele de bucurie, de fericire imensa. As fi vrut sa tip in gura mare ca eu voi fi mamica. Imi venea sa plang si sa rad cu gura pana la urechi in acelasi timp. Viata mea s-a schimbat radical din prima clipa in care am aflat ca voi deveni mamica, mamica lui.

Au urmat apoi noua luni de sarcina (cu bune si cu mai putin bune, cu primele emotii de mama), iar pe atunci credeam ca sarcina e o perioada superba, dar nu are nici pe jumatate din frumusetea zilelor ce urmau sa vina dupa ea. Dupa ce am nascut au fost cateva nopti in care stateam si il priveam, il analizam si ma minunam ca fiinta asta mica si frumoasa a stat noua luni in burtica mea. Inca din prima zi a vietii lui ii sorb fiecare gest, fiecare miscare, ii admir fiecare zambet si ma uimeste cata iubire si puritate exista intr-un pui de om atat de mic. Au urmat apoi primele zambete, primele gangureli, primele sunete, primii dintisori, prima lingurita de mancare, primul cuvant (TATA 🙂 ), primii pasi. Primul an de viata l-am numarat in masuri de haine bebelusesti: 0 luni, 1 luna, 3-6 luni, 6-9 luni, 9-12 luni :).

Copile dragA urmat al doilea an de viata, care a adus mai multe bucurii si mai multe emotii, emotii de mama. In fiecare zi imi dau seama ca este un copil minunat, exceptional, sensibil si iubitor. Dimineata cand se trezeste ma gadila cu nasucul, imi da un pupic sau imi ia fata in manutele lui mici. In fiecare zi ma striga atunci cand vrea ceva sau daca este trist sau atunci cand pur si simplu vrea sa ma imbratiseze: “Ami!” Asa ii place sa ma numeasca, imi spune si mama/mami, dar cel mai des “Ami”, iar eu evident ca ma topesc cand il aud.

Ma uit pe pozele lui, inca de cand era un pui mic si pana in prezent, si imi dau seama ca perioada de bebelusie s-a cam incheiat. Acum ma gandesc la ultimii doi ani cu nostalgie si cu o dragoste imensa, insa privesc inainte cu emotii si iubire caci sunt sigura ca tot ce va urma va fi si mai frumos, mai emotionant, mai special in viata mea. Nimic nu va mai fi la fel. De acum inainte, va fi mult mai frumos.

Ma simt mai bine ca niciodata, mai implinita ca niciodata, mai responsabila, mai inteleapta, mai intelegatoare. Fericita eram si inainte de aparitia lui in viata noastra, dar implinita abia de acum pot sa spun ca sunt.

Emotii de mamaPS: Copile drag,

Oare vei intelege vreodata cat de mult te iubesc? Ma vei strange la fel in brate? Ma vei trezi la fel de frumos in fiecare dimineata? Oare ma vei lasa sa-ti fiu mereu prietena cea mai buna?

Ma rog sa iti pot oferi acea viata lipsita de griji, in care orice s-ar intampla sa gasesti in noi, parintii tai, ceea ce cauti: intelegere, iubire si iertare.

Comments

  1. By Elsa

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted.com Registered & Protected 
SOGV-JMQU-XQ7X-XS6B