Cand se face testul de sarcina?

Mi-am tot pus intrebarea cand trebuie sa fac un test de sarcina la fiecare intarziere a menstruatiei. Mi-am luat de cateva ori teste de sarcina care au iesit negative, dar in mintea mea umblau o gramada de intrebari. Daca nu le-am facut corect? Poate au iesit negative ca le-am facut prea devreme? Oare cand pot face cel mai devreme un test de sarcina? Pot face testul chiar la orice ora din zi si din noapte sau doar dimineata? Parca in adolescenta asa citeam prin revistele Cool Girl – desi nu ma interesa deloc subiectul la vremea respectiva, ca pentru testele de sarcina trebuie utilizata musai prima urina a diminetii. Dar in cateva zile ma linisteam instant atunci cand apareau niste dureri de burtica urmate de menstruatia binevenita. Si totusi, ramaneam cu intrebarea cand se face testul de sarcina? Care este momentul potrivit? Asa ca m-am informat si am zis sa impartasesc si cu voi lucrurile ce le-am aflat.

Cel mai important de stiut este ca testul de sarcina este prima confirmare a unei sarcini si poate fi efectuat inca din prima zi de intarziere a menstruatiei. Este cea mai simpla metoda de aflare a unei posibile sarcini mai ales ca se poate face acasa si nu necesita nicio interventie sau vizita medicala. De aceea este foarte important de stiut momentul in care menstruatia a intarziat, altfel daca testul este facut mai devreme decat trebuie poate avea un rezultat gresit si va arata un fals pozitiv sau un fals negativ, care implica sentimente de bucurie sau de tristete ce pot fi sfaramate ceva mai tarziu dupa aflarea rezultatului corect.

test pozitivMajoritatea testelor de sarcina care se gasesc la noi, promit o certitudine in proportie de 99%, si pot fi efectuate in orice moment al zilei, nu doar dimineata. Este important ca testul de sarcina sa fie achizitionat de la farmacie si sa fie in termenul de valabilitate. Nu uitati sa cititi cu atentie instructiunile de folosire a testului pentru ca pot fi diferente de la o marca la alta. In mod sigur rezultatul este afisat la fel la toate: 2 liniute – pozitiv= sarcina si 1 liniuta – negativ= nu este o sarcina.

Si totusi, in cazul in care un test sau mai multe arata cele doua liniute roz, adica indica o sarcina, inainte de a da marea veste tuturor apropiatilor eu personal recomand o analiza de sange (Beta HCG) pentru ca este cea mai sigura in detectarea hormonului hCG (hormonul sarcinii, al fericirii).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted.com Registered & Protected 
SOGV-JMQU-XQ7X-XS6B