Primul trimestru de sarcina

floare pentru o floareInca din prima zi in care menstruatia a intarziat sa isi fac aparitia am vazut “dublu in fata ochilor”, si la propriu si la figurat. Aveam in fata doua minunate liniute mov-lila perfect asortate cu sure check-ul din mana mea. Stiam cumva dinainte, aveam un un feeling ca nu mai sunt “singura”, asteptam cu nerabdare sa vad daca voi avea sau nu menstruatie luna aceea. Desi nu era in plan sa se intample fix atunci, ci dupa nunta noastra de vis, dar totusi banuiam ca “metoda calendarului” va da gres. Si intr-adevar a dat gres, si mi-a umplut sufletul de bucurie, si ochii de lacrimi, si noptile cu vise frumoase, saptamanile cu sperante, lunile cu emotii si viata cu fericire si implinire.

Si cum bucuria nu tine mult, la doar 6 saptamani am inceput sa sangerez. Eram la serviciu, aveam multa treaba, probabil zilele anterioare cu 8-10 ore pe scaun la birou au “ajutat” cumva sa ajung de urgenta la spital cu amenintare de avort spontan. Era prima ecografie, era un ecograf vechi, antic si de demult, pe ecranul caruia eu nu intelegeam mare lucru, iar medicul de garda in acea zi a spus ca “e posibil sa fie o sarcina, dar fatul inca nu are activitate cardiaca si va trebui sa asteptam cateva zile, o saptamana sa vedem care va fi evolutia”, ceea ce m-a speriat teribil, ceea ce m-a facut sa cred ca sarcina mea nu e bine deloc. Mai ales ca eu doar ce aflasem ca sunt insarcinata si inca nu incepusem sa ma interesez despre dezvoltarea bebelusului in sarcina, deci nu aveam habar in ce moment al sarcinii trebuie sa aud inimioara cea mica.

Era prima mea internare intr-un spital si primele mele griji de mama. Au trecut greu cele 4 zile in spital, dar cu o evolutie favorabila in urma tratamentului si in lipsa durerilor abdominale, mica mea faptura a reusit sa se lipeasca din nou de mami, iar zona de decolare a micului sac care gazduia samanta de om se micsorase considerabil. Si totusi inimioara lui inca nu era activa. La externare am primit si medicatia de sarcina pentru o buna dezvoltare a bebelusului (vitaminele pentru perioada de sarcina si alaptare, acid folic, Magne B6, si No-spa in caz ca aveam ceva dureri usoare in zona abdominala), precum si detalii privind regimul igieno-dietetic in sarcina si recomandarea de repaus la pat pentru 10 zile.

Dupa o saptamana de repaus total la pat, am mers la urmatorul control ecografic unde am vazut o inimioara palpaind si m-am topit de fericire. Era oficial, de acum aveam doua inimi! Si din momentul acela mica faptura a inceput sa isi ceara din drepturi, asa ca au aparut si simptomele de sarcina: greturi matinale (treceau doar daca varsam) care au fost zilnic pana in saptamana 14, oboseala si somn, foarte multe somn. As fi dormit oriunde. Pofte am avut, dar poftele normale pe care le aveam si inainte de sarcina, gen inghetata, diverse dulciuri si paste; as fi mancat paste zilnic. Pofte atipice nu pot spune ca am avut in primele luni si cred ca au lipsit pe tot parcursul sarcinii.

iubire in 3Cam asa a debutat sarcina mea, cam asa si-a facut aparitia puiul nostru, cam astea sunt emotiile din primul trimestru de sarcina. Am avut parte de mici peripetii si sperieturi dar pana la urma am intrat in al doilea trimestru de sarcina cu bine. Eram mai fericita ca oricand, ma simteam mai frumoasa ca oricand, eram mai rasfata si iubita ca oricand. Si cum altfel sa fi fost? Cand in mine crestea rodul dragostei noastre, iar in cateva zile urma sa-i fiu mireasa barbatului pe care il iubesc?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted.com Registered & Protected 
SOGV-JMQU-XQ7X-XS6B