Ziua mondiala a copiilor nascuti prematur

Astazi, 17 noiembrie, este “Ziua mondiala a copiilor nascuti prematur”. Iar pentru a sarbatori cum se cuvine aceasta zi, cei de la organizatia “Salvati Copiii” au echipat 15 maternitati din Romania cu aparatura de specialitate necesara ingrijirii medicale a copiilor nascuti prematur, prin campania “Grija pentru copii”.

“Este important să investim în unitățile medicale din România, astfel încât țara noastră să devină un exemplu pozitiv pentru spațiul european în ceea ce privește rata de supraviețuire a nou-născuților. În continuare înregistrăm cea mai ridicată rată de decese în rândul copiilor mai mici de 1 an: 8,5%. Această statistică este un adevărat semnal de alarmă pentru noi, dar și pentru partenerii noștri, care înțeleg importanța de a face progrese în această direcție și de a veni cu soluții. Dorim să ajutăm ca sistemul medical românesc să fie unul de referință și în domeniul neonatologiei”, a afirmat Gabriela Alexandrescu, in conferinta de presa de la Spitalul Clinic CF 2.

Potrivit acesteia, trei maternitati din Bucuresti și 12 din tara, din Braila, Drobeta-Turnu Severin, Slatina, Galati, Calarasi, Targu Jiu, Satu Mare, Baia Mare, Sfantu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Zalau si Oradea, au primit echipamente medicale de specialitate, precum incubatoare, mese de resuscitare sau aparate speciale de testat hemoglobina si functiile vitale ale nou-nascutilor, conform Agerpres

mamica prematurDe-a lungul ultimelor luni de sarcina am adormit seara cu teama ca nu voi duce pana la sarcina pana la termen, cu grija ca voi naste mai devreme, cu grija pentru puiul meu care se va naste prematur. Doar ca am fost norocosi si Dumnezeu ne-a ajutat sa nu trecem prin situatia (poate chiar traumatizanta) de a naste bebelusul inainte de termen. Dar am citit mult despre ceea ce implica o nastere prematura, despre un copil nascut prematur. Un copil prematur este un copil ce necesita ingrijiri speciale si are nevoie de dragoste, de multa dragoste. Un copil nascut prematur este un copil special, un luptator, un supravietuitor, este un miracol.

Multa sanatate dragi copii nascuti prematur, iar parintilor vostri multa  speranta si putere, caci impreuna veti fi invingatori!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted.com Registered & Protected 
SOGV-JMQU-XQ7X-XS6B